”Use your talents”: Refleksjoner over en diakonal bistandsmetodes mulige relevans i norsk kontekst - Dietrich, Stephanie (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen drøfter hovedaspekter ved bistandsprosjektet ”Use Your Talents”, et kompetansebyg-gingsprosjekt i flere afrikanske land med fokus på menigheten som lokalsamfunnsaktør. Kjernean-liggendet er myndiggjøring av mennesker lokalt til ta i bruk egne ressurser og fremme eierskap oginnovasjon gjennom grasrotengasjement. Forfatteren argumenterer for at menigheter har noenspesifikke særtrekk (”diakonale assets”) som kan spille en viktig rolle i lokalsamfunnsutviklingen idet globale Sør. Med bakgrunn i en kritisk lesning av sentrale dokumenter som berører lokalsam-funnsutvikling i Norge, drøftes det om det kan være behov for en tilsvarende innfallsvinkel også inorsk kontekst. Det argumenteres for at livssynsaktører kan være viktige bidragsytere i byggingenav gode lokalsamfunn, blant annet på grunn av et verdigrunnlag som fremhever hvert mennesketsverdi, gjensidighet og fellesskap.