”Alt under ett tak”: En empirisk undersøkelse av menigheter innen rammen av Normisjon - Birkedal, Erling (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen undersøker og drøfter menigheter innen Normisjon. Det er en empirisk studie, basertpå analyse av sentrale dokumenter og intervjuer med lokale menighetsledere. Forfatteren undersø-ker hvordan ledere i Normisjon tenker om menighet, hva deres menighetspraksis er, og hvordan detenker om relasjonen til Den norske kirke. Analysen viser at lokale ledere i Normisjon tenker noeforskjellig og utviser stor grad av pragmatisme, i både tenkning om menighet og relasjon til DnK.Det er i liten grad refleksjon om kirkerettslige spørsmål blant Normisjons ledere. Det er det lokalefellesskap og hvordan dette fungerer, som har betydning. Forfatteren spør om stor grad av likhetmellom menigheter i Normisjon og Den norske kirke kan virke konkurrerende, mens en klargjø-ring av forskjeller kan gi mulighet for samarbeid mot felles visjon.