(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
I første del av artikkelen, «Konfliktforståelse og ledelse», framhever forfatteren nødvendighetenav at ledere har en differensiert konfliktforståelse. Forutsetningen for god konflikthåndtering er atman utvikler en konflikt-teori som er bredspektret nok til både å kunne fange opp og differensieremellom forskjellige typer konflikter. Med utgangspunkt begrepsparet tillit og makt, som TianSørhaug anvender for å bestemme sentrale sider ved en organisasjon, presenterer forfatteren togrunnmodeller for forståelse av konkrete personalkonflikter: symmetriske og asymmetriske kon-flikter. I andre del av artikkelen, «Konflikthåndtering og ledelse», fokuserer forfatteren på firesentrale problemområder når det gjelder kirkelige lederes håndtering av asymmetriske konflikter:1) Bruk av symmetrisk tilnærming til asymmetriske konflikter, 2) Manglende kartlegging av makt-misbruk, 3) Reell uenighet i kirken om håndtering om personalkonflikter 4) Forståelse av leder-rollen. Til slutt framhever forfatteren arbeidsgiverrollens betydning for takling av alvorlige perso-nalkonflikter i kirken.