(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen tar for seg tre prekener av tidligere biskop Gunnar Stålsett med det utgangspunkt at haner en predikant som på en særlig måte har maktet å nå fram til mennesker i vår tid med et budskapsom oppfattes som livsnært. Gjennomgangen viser at biskopen i stor utstrekning knytter an til erfa-ringer og refleksjoner som kan oppleves som allmenne, og hvor noe som er viktig synes å stå påspill for folk. Samtidig har innarbeidede formuleringer fra bibelsk tradisjon, liturgi og bekjennelserhatt en tydelig plass i hans fokynnelse.