Religion og relasjon: Teologiens bidrag til religionspsykologien (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Denne artikkelen utvikler på hvilken måte teologi kan forstås som et bidrag til en fordypet forståelseav de fenomener og temaer som gjøres til gjenstand for undersøkelse i en (religions-)psykologisksammenheng. Hovedvekten ligger på hvordan religiøse symboler og forestillinger bidrar i dan-nelsen av selv og identitet. Dermed vil den si noe om teologiens relasjon til psykologi, og om hvor-dan den både kan få oppgaver fra og selv utfordre psykologi og psykologisk arbeid.