(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
I første del av artikkelen, «Konfliktforståelse og ledelse», framhever forfatteren nødvendigheten av at ledere har en differensiert konfliktforståelse. Forutsetningen for god konflikthåndtering er at man utvikler en konfliktteori som er bredspektret nok til både å kunne fange opp og differensiere mellom forskjellige typer konflikter. Med utgangspunkt begrepsparet tillit og makt, som Tian Sørhaug anvender for å bestemme sentrale sider ved en organisasjon, presenterer forfatteren to grunnmodeller for forståelse av konkrete personalkonflikter: symmetriske og asymmetriske konflikter. I andre del av artikkelen, «Konflikthåndtering og ledelse», fokuserer forfatteren på fire sentrale problemområder når det gjelder kirkelige lederes håndtering av asymmetriske konflikter:1) Bruk av symmetrisk tilnærming til asymmetriske konflikter, 2) Manglende kartlegging av maktmisbruk, 3) Reell uenighet i kirken om håndtering om personalkonflikter 4) Forståelse av lederrollen. Til slutt framhever forfatteren arbeidsgiverrollens betydning for takling av alvorlige perso-nalkonflikter i kirken.