(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen drøfter i hvilken grad faktorer knyttet til geografi, kultur og ressurser bidrar til å forklare liturgiske endringer i forbindelse med gudstjenestereformen. Utgangspunktet er innsendte lokale grunnordninger i fire bispedømmer. På bakgrunn av materialet fra ca 400 menigheter har vi konstruert et samlemål for endringsorientering. Tradisjonelle religionssosiologiske menighetstypologier kan i begrenset grad kaste lys over utfallet av prosessen menighetene har vært i gjennom. Forhold knyttet til størrelse på menigheten og ressurssituasjon peker seg derimot ut som interessante forklaringsfaktorer bak endringene.