(untitled) (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen tar utgangspunkt i spørsmålet fra en enke: ”Skal vi møtes igjen en gang? Og vil han da være den samme som han engang var?” På denne bakgrunn formulerer forfatteren spørsmålsstillingen: Finnes det momenter i det bibelske materialet som kan belyse tanken om gjensyn som håpsdimensjon, og hvordan kan resultatet av en slik undersøkelse tilrettelegges i det praktisk teologiske arbeid? I første del av artikkelen anlegger forfatteren et bibelteologisk perspektiv og gjennomgår utvalgte bibelteksters framstilling av det kristne håp. Spørsmålet tematiseres henholdsvis i et skapelsesteologisk, kristologisk og et ekklesiologisk avsnitt. I andre del av artikkelen anlegges et praktisk-teologisk perspektiv hvor forfatteren anvender det bibelteologiske materialet med henblikk på spørsmålet om gjensyn etter oppstandelsen i møte med sørgende mennesker.