Empirisk diakoniforskning og normativitet: En refleksjon over metodologi innen diakonivitenskap sett i lys av ”phronesis”-begrepet og maktforståelse (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen legger til grunn at empirisk diakoniforskning er bærer av en grunnleggende normativitet. Denne normativitet er basert på solidaritet med den svake part, hvor en analytisk tilnærming forankres i kirkens normer. En metodologisk tilnærming drøftes på grunnlag av dette, fundert på det aristoteliske begrepet ”phronesis” (oversatt til ”livsvisdom som inkluderer handlingskompetanse”), Michel Foucault sin maktforståelse og med basis i en anerkjent forståelse av sosialvitenskapelig forskning kalt ”Phronetic Social Science” (PSS). Artikkelen drøfter om og hvordan denne metodologien kan anvendes som grunnlag for empirisk diakoniforskning.