”Alt under ett tak”: En empirisk undersøkelse av menigheter innen rammen av Normisjon (Nordic Journal of Practical Theology, 2020)
Artikkelen undersøker og drøfter menigheter innen Normisjon. Det er en empirisk studie, basert på analyse av sentrale dokumenter og intervjuer med lokale menighetsledere. Forfatteren undersøker hvordan ledere i Normisjon tenker om menighet, hva deres menighetspraksis er, og hvordan de tenker om relasjonen til Den norske kirke. Analysen viser at lokale ledere i Normisjon tenker noe forskjellig og utviser stor grad av pragmatisme, i både tenkning om menighet og relasjon til DnK. Det er i liten grad refleksjon om kirkerettslige spørsmål blant Normisjons ledere. Det er det lokale fellesskap og hvordan dette fungerer, som har betydning. Forfatteren spør om stor grad av likhet mellom menigheter i Normisjon og Den norske kirke kan virke konkurrerende, mens en klargjøring av forskjeller kan gi mulighet for samarbeid mot felles visjon.