Liturgi for et godt liv (Nordic Journal of Practical Theology, 2022)
Hartmut Rosa er for tiden blant de mest toneangivende stemmene i sosiologien. Hans tenkning om «fremmedgjøring», «aksellerasjon», «resonans» og «det ukontrollerbare» har vunnet innpass i mange fagmiljøer. Ikke minst gjelder det praktisk-teologiske fagfelt som homiletikk og sjelesorg. Denne artikkelen presenterer hovedtrekk i Rosas tenkning, og avsluttes med forslag til en resonanskritisk tilnærming til liturgi.