(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen spør hvordan endringer i Den norske kirke påvirker selvforståelsen i den lavkirkelige be-dehusbevegelsen. Det argumenteres for at det skjer en likedanning i det norske kirkelandskapet,som innebærer at den karakteristiske ellipsestrukturen er i oppløsning. Innledningsvis introduse-res tre par aktuelle endringer i DnK og det lavkirkelige. Deretter undersøkes kirkelandskapet i etmarkedsperspektiv; artikkelen peker både på noen historiske linjer i det norske religiøse markedet,og det argumenteres for at de senere endringer påvirker dette markedet. Videre argumenteres detfor at det lavkirkelige nå appellerer til det samme segmentet av det religiøse markedet som DnK ogdet frikirkelige; bedehusbevegelsen er i ferd med å miste sin privilegerte posisjon. Det argumente-res også for at bedehusorganisasjonene, i et forsøk på å beskytte sine kjerneverdier, ikke lenger erbedehus. Til sammen har endringene i DnK og det lavkirkelige ført til et nytt kirkelandskapet. Dettelandskapet kan illustreres ved et nettverk av kirkeorganisasjoner der forbindelseslinjene går påkryss og tvers.