(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
I denne artikkelen blir den finsk-svenske teologen Patrik Hagmans utkast til en teologi om kirken iet etterkristent samfunn diskutert. Artikkelen stiller seg i utgangspunktet positiv til at teologer somJohn Howard Yoder, Stanley Hauerwas og William T. Cavanaugh blir trukket inn i den nordiske fol-kekirkediskusjonen. Samtidig argumenteres det for at måten dette skjer på, ikke er tilfredsstillende.Dels blir Hagman kritisert for ikke å ta den nordisk-lutherske teologiens situerthet i den nordiskekonteksten på alvor. Dels blir han kritisert for å ikke legge til rette for en gjensidig dialog mellomden ”neo-anabaptistiske” visjonen og nordisk-luthersk teologi.