(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Med utgangspunkt i en kvalitativ undersøkelse gjennomført i 16 menigheter i Den norske kirke,analyserer artikkelen hvilke verdier som ligger til grunn for valg av lokal gudstjenestemusikk. Mate-rialet drøftes i lys av musikksosiologiske perspektiver, og forfatterne reflekterer over hvilke liturgis-ke grunnholdninger som kommer til syne i empirien. I analysen fremtrer to liturgiske grunntyper,annerledeskirken og relevanskirken. Artikkelen stiller spørsmål om det er i ferd med å vokse framen tredje type, pilegrimskirken. Denne kan forstås som en liturgisk grunnholdning som vokserfram i forlengelsen av de to øvrige typene.