(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Studien ”Hellige ord i vanlige liv” viser at kirkegjengere har forventninger til gudstjenesten og tilprekenen. De ønsker at gudstjenesten og prekenen skal styrke deres tre grunnleggende relasjoner:Til seg selv, til hverandre og til Gud. De gode prekenopplevelsene handler at presten bruker enkeltspråk, åpne og inkluderende bilder, fortellinger og aktualiseringer, som stimulerer og utfordrer tilhøreren til å reflektere rundt sitt eget liv, sine valg og sine erfaringer. De gode prekenopplevelsenehandler også om at tilhørerne opplever seg respektert, og at presten framstår som engasjert, tro -verdig og ærlig. Prekenens mening oppstår i dialogen mellom det presten har på hjertet, og det kirkegjengeren selv har med seg. Kirkegjengeren har respekt for prestens faglige autoritet, men detallmenne prestedømmet er i funksjon hver søndag i kirkebenken: Kirkegjengeren forbeholder segretten til selv å vurdere hva som er viktig, hva som gir mening, og hva hun ønsker å ta med seg videre.