Lukkende og åpnende: Forkynnelse i et informasjonstrett samfunn (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Med basis i Olav Skjeveslands beskrivelse av informasjonstretthet hos mennesker i vår tid ogderes behov for «et annet språk», har forfatteren forsøkt å gi en utdypende fortolkning av hvordanman kan etablere en sammenheng mellom informasjonstretthet og et annet språk i kristen for-kynnelse. I lys av Orrin E. Klapps teori om informasjonsoverbelastning fremstår predikantensutfordring med å tilby et annet språk som dobbel: Dels må forkynnelsen tilby informasjonsfor-tolkning og retrett fra «støyende» informasjon, dels må den bruke overskridende bilder som kanbevege mennesker som har blitt begrenset og fortapt i kjedsommelig gjentakelse, monotoni ogbanalitet, over i noe større og dypere. Men for at ikke disse alternative strategiene i neste omgangskal forfalle til enten trettende gjentakelse eller lammende kreativitetsiver, kreves det en finjustertog vekslende «navigering» mellom dem.