Forankring for forandring: En analyse og drøfting av erfaringer med systematisk utviklingsarbeid i menigheter i Den norske kirke i perioden 2011–14 (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen drøfter forutsetninger for systematisk utviklingsarbeid i menigheter. Forfatteren pekerpå motkrefter eller hindringer for slikt systematisk utviklingsarbeid og positive drivkrefter for detslikt arbeid. Det empiriske grunnlag for artikkel er observasjon og evaluering av utviklingsarbeid i11 menigheter i Den norske kirke, innen rammen av prosjektet Menighetsutvikling i folkekirken(MUV). Forankring, motivering, lokal ledelse og tilrettelegging blir sentrale stikkord i konklusjo-nen.