Hvordan vil menighetsstaben bli ledet? Om ledelsesbehov og ledelsesvegring blant kirkefaglig ansatte i lokalmenigheten (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Hensikten med denne artikkelen er å vise hvordan kirkefaglige ansatte vurderer den ledelsen deopplever i sine menighetsstaber, og hva de ønsker seg. Teksten er skrevet på grunnlag av en inter-vjustudie med to fokusgrupper, hver bestående av en kateket, en kantor, en diakon og en prestinnen rammen av en masteravhandling i praktisk teologi. Empirien analyseres og drøftes ut fra teo-rier om selvledelse og distribuert ledelse. Forfatteren utfordrer kirkerådet og andre som er med å ut-forme ny kirkeordning, til å legge til rette for en lokal ledelse som sikrer større grad av samarbeidmellom de kirkefaglige ansatte i staben. Dette er, ifølge forfatteren, viktig for at den lokale menighetskal kunne utvikle seg. Forfatteren mener at større grad av samarbeid også vil kunne motvirke kon-flikter og utbrenthet blant medarbeiderne i menighetsstaben.